Η Butterfly Stories Food Management – Food Marketing & Hospitality Consultants (Γαστρονομικό Μάρκετινγκ) είναι η 1η εταιρεία σε Ελλάδα και Κύπρο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μάρκετινγκ, στρατηγικής και προώθησης για εστιατόρια, ξενοδοχεία και προϊόντα διατροφής

(το παρών άρθρο είναι αναδημοσίευση από το GREEK TRAVEL PAGES – Ανακοίνωση των νικητών των Cretan Taste Awards 2021)

ΠΗΓΗ: οι νικητές των Cretan Taste Awards 2021 Η μεγάλη γιορτή της Κρητικής γαστρονομίας

Κρητική Γαστρονομία – τα Βραβεία Cretan Taste Awards 2021:

O νεοσύστατος θεσμός των Cretan Taste Awards εντυπωσίασε επιβραβεύοντας τους σημαντικότερους παίκτες της Κρητικής Γαστρονομίας, τα καλύτερα εστιατόρια, τα καινοτόμα προϊόντα και τις πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες που αφορούν τη γεύση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να καθιερωθεί η Κρήτη ως κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός. Oι διακριθέντες γιόρτασαν τη νίκη τους σε μια λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε (τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά του Covid-19) τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Atlantis Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Βραβεία Γαστρονομίας Cretan Taste Awards

Βραβεία Γαστρονομίας Cretan Taste Awards

Οι μεγάλοι νικητές

O τίτλος «Πρωτεύουσα της γαστρονομίας» απονεμήθηκε στον νομό του Ηρακλείου που απέσπασε τον μεγαλύτερο και υψηλότερο αριθμό βραβεύσεων, με 35 βραβεία συνολικά.

Η Ελισάβετ Κούτα Ανδρεαδάκη κέρδισε το βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με την εταιρεία Butterfly Stories Food Management – Food Marketing & Hospitality Consultants (Γαστρονομικό Μάρκετινγκ)

Cretan Taste Awards - Food Management Marketing Hotel Consulting

Cretan Taste Awards – Food Management Food Marketing & Hospitality Consultants: BUTTERFLY STORIES

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης ήταν τα εστιατόρια «Αυλή» και «Μεράστρι», το πρωινό του ξενοδοχείου Cretan Malia Park καθώς και το εστιατόριο Mouries. Χρυσό απέσπασε η ταβέρνα Κρητών Γεύσεις στην Αίγινα, το οινοποιείο Lyrarakis, το Κατάστημα τοπικών προϊόντων Μπαλαντίνος και ο Κρητικός Φούρνος Daily Bakery.

Ο Όμιλος Metaxa Hospitality Group κέρδισε τoν τίτλο Brand of the Year της φετινής διοργάνωσης και απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία (τρία χρυσά κι ένα αργυρό). O Όμιλος ξεχώρισε για την εφαρμογή βιώσιμων πολιτικών και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και γαστρονομίας, καθώς και για τις Δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης και τις Βιώσιμες Πρακτικές για την μείωση της σπατάλης τροφίμων στο Creta Maris Beach Resort.

Για την Εκπαιδευτική δράση της ξεχώρισε η πρωτοβουλία της «Αυλής» με τα μαθήματα μαγειρικής και κρητικής γαστρονομίας και στην ενότητα Best in Food tasting services διακρίθηκε το Ανώσκελη Tasting Tour.

Για την προσπάθειά τους στην Ανάδειξη τοπικών προϊόντων βραβεύτηκε το «Παντοπωλείο Deli Thigaterra», ενώ το βραβείο Best in Organic Agricultural Farming απέσπασαν τα Κτήματα Αγριμανάκης.

Στην ενότητα των παραγωγών, χρυσό απέσπασε το τυροκομείο Μπαλαντίνος, τα Ανθρακούχα νερά της Aloe Vera Hellas ξεχώρισαν στην κατηγορία Best in New Products , ενώ το Καρτεράκι Dictamus διακρίθηκε στην κατηγορία Best in Herbs.

Tα Κριθαροκούλουρα «Βαρδάκης», το Μείγμα για Σαλάτα της KABRIANIS FAMILYτο κρητικό μέλι Melaion με Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και το βιολογικό μέλι Toplou Organic Honey της Savidakis family, πανηγύρισαν επίσης για τη χρυσή διάκρισή τους.

Το ελαιόλαδο Minos Extra Virgin Olive Oil της εταιρείας Renieris, η Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ του Μπαλαντίνος, τα ζυμαρικά «Μαγγίρι», η τσικουδιά ΑΝΩ ΚΑΤΩ της ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΕ., η μπύρα NOTOS PILSNER και το Νερό Σαμαριά της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε καταφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές.

Τρία ξεχωριστά τιμητικά βραβεία

Τιμητικά βραβεία Κρήτικης γαστρονομίας - Cretan Taste Awards

Τιμητικά βραβεία Κρήτικης γαστρονομίας – Cretan Taste Awards

Τα Cretan Taste Awards δίνουν στην παράδοση και τον γαστρονομικό πολιτισμό, αξίες που σηματοδοτούν τα τιμητικά βραβεία της φετινής διοργάνωσης. Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Κιρκόρ από το Ηράκλειο για την παραδοσιακή μπουγάτσα, στον Γιώργο Χατζηπαράσχο από το Ρέθυμνο, έναν από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο και στη Χρυσούλα Τζωρτζάκη, δημιουργό του ντοκιμαντέρ «In the Wine Dark Sea» που κάνει διάσημο το κρητικό κρασί σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για τα 3 Τιμητικά Βραβεία

Κιρκόρ

Η οικογένεια Χοσεφπιάν έφτασε στο Ηράκλειο κυνηγημένη από τους Τούρκους. Γνωρίζοντας την τέχνη της μπουγάτσας άνοιξε ένα  μικρό μαγαζί στα Λιοντάρια, το οποίο πλέον αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πλατείας. Η μπουγάτσα του Κιρκόρ έχει μεγαλώσει  γενιές και γενιές,  και σήμερα τιμούμε αυτή την παράδοση, με ένα τιμητικό βραβείο για την αυθεντική γεύση και τη μαεστρία που παραμείνει αναλλοίωτη εδώ και δεκαετίες.

Γιώργος Χατζηπαράσχος

Η ιστορία του Γιώργου Χατζηπαράσχου ξεκίνησε το 1958, όταν και έστησε τη δική του οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής χειροποίητου φύλλου, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Σήμερα, παραμένει ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο, την τέχνη του οποίου έχει μεταδώσει στα παιδιά και τα εγγόνια του, διασφαλίζοντας την συνέχεια αυτής της εξαιρετικά λεπτεπίλεπτης τέχνης.

Χρυσούλα Τζωρτζάκη | Ντοκιμαντέρ «In the Wine Dark Sea»

Η ατάκα «Στην Κρήτη δεν έχετε καλό κρασί» ήταν αρκετή να κινητοποιήσει τη Χρυσούλα Τζωρτζάκη, να σπουδάσει σκηνοθεσία, και να δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ «In the Wine Dark Sea». Μόλις ένα χρόνο πριν, εν μέσω πανδημίας, το ντοκιμαντέρ ήταν έτοιμο, και κάνει ήδη διεθνή καριέρα, κερδίζοντας βραβεία  παγκοσμίως.

Tα βραβεία διοργανώθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου και την Boussias υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ.

Για να ανακαλύψετε όλους τους νικητές των Cretan Taste Awards 2021, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cretantasteawards.gr

Η Butterfly Stories Food Management είναι η 1η εταιρεία σε Ελλάδα και Κύπρο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μάρκετινγκ, στρατηγικής και προώθησης για εστιατόρια, ξενοδοχεία και προϊόντα διατροφής, αυτή είναι η αποστολή μας. Κάθε επιχείρηση είναι για εμάς μια ιδιαίτερη ιστορία που για να ταξιδέψει και να φέρει τις καλύτερες αναμνήσεις στον καταναλωτή χρειάζεται μια σειρά από υπηρεσίες με στρατηγική και προγραμματισμό.

 

ΠΗΓΗ: οι νικητές των Cretan Taste Awards 2021 Η μεγάλη γιορτή της Κρητικής γαστρονομίας